Porslinsfasader och porslinskronor

Porslinsfasader och porslinskronor är båda estetiska tandrestaureringar som använder sig av porslin som material. Porslin är ett mycket estetiskt och hållbart material som liknar färgen, utseendet och känslan av naturlig tandemalj.

Om du har kraftigt missfärgade tänder som inte svarar på tandblekning, kan en porslinsfasad eller porslinskrona vara ett utmärkt alternativ för att få det naturligt vita leende du önskar. Porslinsfasader är tunna skal av porslin som placeras på tändernas framsida för att jämna ut tändernas utseende och korrigera eventuella missformningar eller taggar. Porslinskronor är helt omslutande försedd med porslin och täcker hela tanden, detta ger tanden extra styrka och skydd.

Både porslinsfasader och kronor är väldigt estetiskt tillfredsställande, men porslinskronor är den starkaste restaureringen och är ofta lämpligare för tänder som är väldigt skadade eller ska belasta med stora krafter, medan porslinsfasad är mer lämplig för mindre skador eller estetiska problem.

Ett tunt skal av porslin används för att ersätta dina egna tänders ytskikt. Fasaderna tas fram av en tandtekniker och fästs på tändernas framsida och gör att de ser jämnare ut. Skalfasaden kan också korrigera en taggig eller missformad tand.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!