Kirurgiska ingrepp & tandoperationer

Här på Gloss & Floss Dental Care ® erbjuder vi all slags tandkirurgi – till exempel när visdomständer och rotrester ska tas bort och ersättas med implantat eller kronor och broar.

Borttagning av visdomstand

Visdomständer i överkäken är ofta enkla och smidiga att ta ut. I underkäken kan en operation krävas och det kan bero på omständigheter kring tanden. Visdomständer varierar mer i sin position, anatomi och lutning. Oftast kommer de fram endast delvis och tanden som ligger kvar i käken täck av slemhinna. Det innebär att det inte alltid går att ta bort dem med en enkel tandutdragning utan att de behöver opereras ut.

Det händer att området kring en visdomstand svullnar upp (”Perikoronit”) och man får svårigheter med att bita ihop, gapa och svälja. Om tandläkare bedömer att prognosen är avgränsad kan antibakteriell sköljning med Klorhexidin eller spolning under det svullna tandköttet vara tillräcklig. Men om allmänna tillstånd såsom feber och trötthet förekommer ska du omedelbart söka akutbehandling hos tandläkare. Tandläkaren förskriver antibiotika och smärtstillande och vid återkommande och svåra besvär planeras operation av visdomstanden efter den akuta fasen är upphävd.  

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig!